Winkelwagen

Snelle levering

24/7 Klantenservice

Veilig online afrekenen

Halloween Sale

Snelle levering 24/7 Klantenservice Veilig online afrekenen Halloween Saleg

Enkelvoudige post

Recept: Witte chocolade brownies met framboos!

Het is nationale witte chocolade dag!

Omdat we onszelf af en toe best wel eens mogen verwennen hebben wij een heerlijk recept voor jou! Hiermee maak je overheerlijke witte chocolade brownies,o ofwel blondies, met stukjes framboos!

Ingrediënten

Voor de witte chocolade brownie met frambozen

  • 250 g witte chocolade
  • 200 g boter
  • 2 tl Dr. Oetker Citroenrasp
  • 4 eieren
  • 125 g kristalsuiker
  • 200 g Koopmans Patentbloem Kristal
  • 1 tl Dr. Oetker Backin
  • 150 g frambozen (vers of diepvries)

Bakgerei

  • Mixer met garden
  • Springvorm (26 cm of ovenschaal)

Voorbereiden

Verwarm eerst de oven vast voor, een elektrische oven op 160°C en een hetelucht op 140°C. Vet de springvorm of de ovenschaal in met boter en bestuif deze licht met bloem of gebruik Dr. Oetker Bakspray.


Het Blondie beslag maken

Snijd de witte chocolade in kleine stukjes van ongeveer ½ cm. Doe 150 g van de witte chocolade samen met de boter in een bakje.

Verwarm een pan met water en plaats het bakje met de chocolade en de boter hierin. Let op dat er geen water bij de boter/chocolade komt, en smelt de boter en de chocolade. Het smelten kan ook in een glazen bakje in 1½ - 2 minuten in de magnetron op 600 Watt; haal steeds na een ½ minuut het bakje uit de magnetron en roer de boter/chocolade goed door.

Klop de eieren samen met suiker en het citroenrasp in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig, schuimig geheel.

Meng de bloem, Backin en de rest van de chocolade stukjes (100 g) door elkaar.

Spatel het bloemmengsel voorzichtig door de luchtige eieren. Voeg geleidelijk de gesmolten boter/chocolade toe en spatel dit er ook door.

De Blondies bakken

Schenk het beslag in de springvorm en verdeel de framboosjes over het beslag.

Bak hierna de witte chocolade brownies in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de blondies goed afkoelen voordat je ze op eet! Het laatste wat we willen is dat je je mond verbrandt natuurlijk! OUCH!

Geniet er van, je hebt het verdiend. 

 

- Team Softshaper